15% OFF ALL ITEMS WITH CODE SPRING15 + FREE WORLDWIDE SHIPPING

ARCHITECTURE LOVE - SEPTEMBER 2017

Posted by Analog Watch Co. on

An olive tree located in the back garden is the center of attention in this two story residence in Rotterdam, Netherlands. This home occupies the corner plot on the site of an old hospital in the Dutch city. From street view, this just looks like an average building with a few windows but when inside this curved house opens up with natural lighting. This design creates two bulbous wings on each side to accommodate the olive tree in the middle of the yard. The backyard has a corridor-like space that allows people to be with the olive tree and walk around it. With the corridor, it has a natural separation between the wings of the house allowing for a “fluid” open-plan arrangement of spaces. We are loving the space and privacy this home gives and how to center of the house is an olive tree.  

For more information, click Here

← Older Post Newer Post →